E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Gemlik Körfezi’ne hayat verecek dev proje

Buski Genel Müdürlüğü

Gemlik Körfezi’ndeki atık suları arıtma tesislerine taşıyacak kolektör üniteleri yapımı ile 81.2 kilometrelik yağmursuyu ve kanalizasyon hattı, Küçükkumla, Gemlik, Karsak, Kurşunlu, Mudanya’da 4 adet arıtma tesisi, 2 adet derin deniz deşarj sistemi bulunan 140 milyon TL’lik dev yatırım Gemlik, Mudanya, Güzelyalı ve Gemsaz’da aynı anda başlatıldı.

Gemlik Körfezi’ndeki atık suları arıtma tesislerine taşıyacak kolektör üniteleri yapımı ile 81.2 kilometrelik yağmursuyu ve kanalizasyon hattı, Küçükkumla, Gemlik, Karsak, Kurşunlu, Mudanya’da 4 adet arıtma tesisi ve 2 adet derin deniz deşarj sistemi bulunan yaklaşık 140 milyon TL’lik dev yatırım Gemlik, Mudanya, Güzelyalı ve Gemsaz’da eş zamanlı olarak başlatıldı.

Gemlik’te düzenlenen temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Gemlik Körfezi’ni kirlilikten arındıracak projenin yaklaşık 140 milyon TL’lik bütçesiyle BUSKİ tarihinin en büyük bütçeli yatırımları arasında yer aldığını vurguladı.

Gemlik’ten Mudanya ve Karacabey’e kadar yaklaşık 115 kilometrelik sahil boyunu kapsayan projede çalışmalara aynı anda Gemlik, Mudanya, Güzelyalı ve Gemzas’da başlandığını belirten ALTEPE, “Gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz en önemli miras, temiz hava, temiz su ve temiz topraktır. Bu nedenle çevre yatırımlarına büyük önem veriyoruz. BUSKİ aracılığıyla hayata geçirdiğimiz bu proje de 115 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan Gemlik Körfezi’ni kirlilikten arındırmayı, denize girilebilmesine imkan tanıyacak temizliğe ulaşmasını, körfezin turizm potansiyelini geleceğe taşımaya aday bir süreci de beraberinde getirmeyi hedeflemektedir. Marmara Denizi’ne, göllerimize, derelerimize, evsel ve endüstriyel atık suların doğrudan deşarjını önlemeye yönelik yoğun mücadele sergiliyoruz” diye konuştu.

Projenin iki yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini vurgulayan ALTEPE, yatırımın hayata geçmesiyle Gemlik Körfezi’nin hayat bulacağını da sözlerine ekledi.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ise Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğü ve yol göstericiliğindeki çalışmalarına bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de artan bir tempoyla devam edeceklerini belirterek, “temiz çevre, yaşanabilir kent” hedefinde çok önemli altyapı projelerine imza atıldığını belirtti.

Gemlik Körfezi’ni atık sulardan arındıracak projenin, körfezin turizm potansiyelini geleceğe taşımaya aday süreci de beraberinde getireceğini vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ