E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Gümüşpınar'a sulama göleti

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı gerçekleştirilecek olan Orhaneli Gümüşpınar Sulama Göleti’nin temeli atıldı.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı gerçekleştirilecek olan Orhaneli Gümüşpınar Sulama Göleti’nin temeli atıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla Bursa’nın geleceğine damgasını vurmaya aday altyapı projelerinin yanısıra, sulama göleti ve kanalı yatırımlarıyla da üreticiye destek olan BUSKİ Genel Müdürlüğü, Orhaneli’nin Gümüşpınar Mahallesi’nde 600 dekarlık alanın yararlanacağı, sulama göletinin yapımını gerçekleştirecek.

Sulama göletinin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Orhaneli’de bugüne kadar BUSKİ tarafından 55 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildiğini belirtti.

Gümüşpınar’daki göletten 450 hanenin yararlanacağını vurgulayan ALTEPE, “Su kaynağı ile araziler arasındaki aktarımı sağlayacak sulama hatları ihalesi de tamamlanma aşamasında. Gölet, 600 dekarlık alanın sulanmasında hizmet sunacak. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal bölgedeki her türlü yatırımı maddi ve manevi desteklemeye hazırız. Ürünleri üretelim, suyu kullanalım, tesisleri değerlendirelim. Bizler parayı harcamaya hazırız. Yeter ki kaynakların yerinde kullanıldığını görelim” diye konuştu.

Temel atma töreninde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail YILMAZ, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör GÜLENÇ, BUSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem YILDIZ, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan TATLIOĞLU ile BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları da hazır bulundu. (11.04.2017)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ