E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Hazır Su Sektöründe Yatırıma BUSKİ Onayı

Buski Genel Müdürlüğü

6360 sayılı kanun uyarınca, büyükşehirlerdeki il özel idarelerinin yetkilerinin, büyükşehirlere devredilmesiyle, hazır su sektörüne yatırımda bulunmak isteyenlerin su kaynaklarını kullanım izni ile kiralama yetkisi, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne geçti.

Suyun yönetimi, kullanımı ve dağıtımı ile ilgili hizmetin en iyisini sunmanın üstün gayretinde bulunduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, bundan böyle, hazır su sektörüne yatırımda bulunmak isteyenlerin su kaynaklarını kullanım izni ile kiralama yetkisinin BUSKİ’nin onayını gerektirdiğini vurguladı.

Su firmalarına yatırım izninin belirli süre ile ihaleyle verildiğine işaret eden ÇETİNAVCI, “Su firmalarına gerekli yatırım izni ile su kaynaklarını kiralama yetkisi bundan önceki süreçte il özel idarelerince verilmekteydi. 6360 sayılı kanun uyarınca, büyükşehirlerdeki il özel idarelerinin yetkilerinin, büyükşehirlere devredilmesiyle, su kaynaklarını kullanım izni ve kiralama yetkisi de BUSKİ’ye geçmiş oldu.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE’nin gerçekleştirmeyi hedeflediği projeler arasında BUSKİ aracılığıyla hazır su sektörüne yatırımın da bulunduğunu vurgulayan ÇETİNAVCI, projenin hayata geçmesiyle, Bursa’nın “marka ürünler” zincirine, yeni bir halkanın ekleneceğini de dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ