E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

"Hiç Yağmur Yağmasa Bile Şubat Ayına Kadar Bursa'nın Yeterli Suyu Var"

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, yağmur yağmaması ya da barajlara su girişi olmaması durumunda bile Bursa'nın Şubat ayına kadar su rezervinin olduğunu belirtti.

Bursa’nın içme suyu ihtiyacının büyük oranda karşılandığı Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyelerinin azaldığını söyleyen Gülenç, ''Doğancı Barajındaki doluluk oranı yüzde 63' ler civarında'' dedi.

Hava koşullarının mevsim normallerinin altında devam ettiğini ifade eden Gülenç, ''Beklenilen yağışların geciktiğini ancak hava koşullarının mevsim normallerine gelmesiyle birlikte barajlardaki doluluk oranlarının artacağına vurgu yaptı.

Bursaya hiç yağmur yağmasa dahi şehrin Şubat ayına kadar su rezervinin olduğu söyleyen Gülenç, ''Şubat ayına kadar yetecek suyumuz var ancak yine de vatandaşlarımızdan suyu bilinçli ve tasarruflu kullanılması konusunda özveri bekliyoruz '' dedi.

Çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebilir

Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeki içme suyu laboratuarının uluslar arası geçerlilikteki akreditasyona sahip bulunduğuna da  dikkat çeken Gülenç, her gün şehrin farklı farklı noktalarından alınan numunelerde bakteriyolojik, biyolojik ve kimyasal analizlerin yapıldığına vurgu yaptı.

Çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği şehirlerin başında Bursa’nın geldiğini dile getiren Gülenç, içme suyunun, BUSKİ’nin yanı sıra, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve bazı meslek odaları tarafından da analiz edildiğini ifade etti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ            

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ       

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ