E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Hileli gıdalar insan sağlığını tehdit ediyor

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlikte, hileli gıdalar mercek altına alındı. Beyaz ekmek, şekerlemeli gıdalar, hazır yoğurt, peynir, tereyağı, bal, kırmızı et, beyaz et gibi ürünlerdeki insan sağlığını tehdit eden üretim hileleri deşifre edilerek, gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar masaya yatırıldı.

Son yılların gündemdeki en önemli konularından “gıda güvenliği”, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlikte mercek altına alındı. Beyaz ekmek, şekerlemeli gıdalar, hazır yoğurt, peynir, tereyağı, bal, kırmızı et, beyaz et gibi ürünlerdeki insan sağlığını tehdit eden üretim hileleri deşifre edilerek, gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar masaya yatırıldı.

Doktor Feza ŞEN ve Diyetisyen Elif Nur KÖPRÜCÜ’nün konuşmacı olarak katıldıkları etkinlik, “gıda güvenliği” kavramının insan sağlığı açısından içerdiği önemi gözler önüne serdi.

Market raflarındaki et ve süt ürünleri, şekerlemeler, bisküvi, çikolata, reçel, bal, meşrubat, kolalı içecekler ile meyve sularının insan sağlığı açısından içerdiği tehlikenin boyutlarının bir kez daha dikkatlere sunulduğu programda konuşan Doktor Feza ŞEN, bir ürünün raf ömrünün uzun olmasının o ürünün insan sağlığına olumsuz etkisinin bulunduğu anlamına geldiğini vurguladı.

Sağlıksız gıdaların, “gıda kodeksine uygun olmayan gıdalar” ve “sağlıkçıların önermediği gıdalar” başlığı altında toplanabileceğini ifade eden ŞEN, “Bununla birlikte gıda kodeksine uygun ama tüketilmemesinde sağlık açısından sayısız yararların bulunduğu ürünlerden de uzak durulmasında fayda bulunmaktadır. Gofret, çikolata, cips, bisküvi çeşitleri, meyveli yoğurtlar, hazır çorba, ketçap, mayonez, süt ve süt ürünleri, hazır kek, peynir, yoğurt, fındık ezmesi ile içeriği bilinmeyen hazır yiyecekler, bu grup içerisinde yer almaktadır.” diye konuştu.

Diyetisyen Elif Nur Köprücü de beyaz ekmek yerine çavdar ekmeğin ya da tam buğday ekmeğin tercih edilmesine dikkat çekti.

Hazır bal ve reçeldeki hilelere de dikkat çeken Köprücü, “Market raflarında kavanoz içerisinde satılan balların büyük çoğunluğunda naftalin, parafin gibi kanserojen madde içeren katkı maddeleri bulunmaktadır. Yine hazır reçellerde gliköz, früktoz şurupları gibi sağlığa zararlı içerikler yer almaktadır. “ dedi. (27.10.2016)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ