E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Kabusunuz Olmadan Tedbirini Alın

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği konferansta, kadınların korkulu rüyası serviks (rahim ağzı) kanseri, bütün yönleriyle masaya yatırıldı.

BUSKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Acıbadem Hastanesi doktorlarından Kadın Doğum Uzmanı Dr. Cemile ALÇAY konuşmacı olarak katıldı.

Rahim ağzı kanseri oluşmadan durdurulabileceğine işaret eden ALÇAY, “Bu bağlamda servikal tarama çok önemlidir. Tarama, serviks yüzeyindeki hücrelerden küçük bir fırça yardımıyla alınmak suretiyle gerçekleştirilir. Fırça ve hücreler sıvı dolu küçük bir kaba alınır ve laboratuara gönderilir. Gelen neticeye göre ya serviks kanseri tanısı konur ya da herhangi olumsuz bir durumun olmadığı kanısına varılır” diye konuştu.

Serviks kanseri belirtilerinin;” adet periyotları arasındaki düzensizlik”, “kötü kokulu vajinal akıntı”, “vajinal bölgedeki şiddetli ağrılar” başlığı altında değerlendirilebileceğini ifade eden ALÇAY, ancak bu belirtilerin serviks kanserine yakalanıldığı anlamına da gelmeyeceğini vurguladı.

Kesin tanının laboratuar tahlillerinden sonra anlaşılabileceğine değinen ALÇAY, hastalığın önlenebilmesi için düzenli aralıklarla yaptırılacak servikal tarama testinin önemine dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ 
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER 
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ