E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Kosova heyetinden BUSKİ'ye ziyaret

Buski Genel Müdürlüğü

Kosova'nın Priştine şehri Ekonomik kalkınma ve çevre Bakanlığı Devlet İşletmeleri Genel Müdürü Besnik Krasniqi ve Priştine Su İşleri Kurumu Genel Müdürü Sokol Xhafa başkanlığındaki beş kişiden oluşan Kosova heyeti, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ'ı ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör GüLENç'i ziyaret etti. Konuk heyet, BUSKİ'nin çalışma sistematiği ve hizmetlerine ilişkin bilgi edindi.

Kosova heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BUSKİ Genel Müdürü Güngör GÜLENÇ, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirdikleri altyapı hizmetlerinde örnek çalışmalara imza attıklarını belirtti.

2014 yılında yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile sorumluluk sahalarının Bursa il sınırlarının tamamını kapsar hale geldiğini vurgulayan GÜLENÇ,  Türkiye ile Kosova arasından tarihten gelen köklü bağlar bulunduğuna işaret ederken geldikleri nokta itibarı ile edindikleri bilgi birikimi ve tecrübelerinden kardeş ülkelerin su ve kanalizasyon idarelerine katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Priştine Su İşleri Genel Müdürü Sokol Xhafa da BUSKİ’ye gerçekleştirdikleri ziyaretten büyük onur duyduklarını belirterek, BUSKİ’nin çalışmalarının kendi çalışmalarına ışık tutacağını vurguladı.

Kayıp kaçakla mücadelede büyük başarı

BUSKİ’nin kayıp kaçak ile mücadelede büyük bir başarıya imza attığını dile getiren GÜLENÇ, yıllar içerisinde sergilenen üstün performansla, kayıp kaçak oranını üç merkez ilçe olan Yıldırım,Osmangazi ve Nilüfer'de yüzde 65’lerden, yüzde 20’lere geriletildiğini belirtti.

Bu oranla, Avrupa seviyesinin yakalandığını vurgulayan GÜLENÇ, kayıp kaçakla mücadelede Türkiye’deki su ve kanalizasyon idareleri içerisinde en başarılı konumda olduklarına dikkat çekti.

Yine, kanalizasyon hatları ile yağmursuyu hatlarının ayrımı çalışmalarında da yüzde 100’e yakın bir başarı elde ettiklerine değinen GÜLENÇ, yağmur sularını derelere, kanalizasyon atıklarını da doğu ve batı arıtma tesislerine kanalize ettiklerini ifade etti.

İleri teknolojinin tüm imkanları SCADA merkezinde

Türkiye'nin en temiz içmesuy havzalarından biri olan Doğancı ve Nilüfer Barajı ile şehre sağlıklı ve kaliteli su sağladıklarını dile getiren GÜLENÇ, ''Doğancı ve Nilüfer barajlarının yanı sıra kaynak suları ve yeraltı kuyuları ile şehrin su ihtiyacını kesintisiz olarak karşılıyoruz. SCADA merkeziyle ‘güvenli su sağlama konusunda’ üstlendiğimiz görevi eksiksiz yerine getiriyoruz. Bu doğrultuda teknolojik imkanları ileri düzeyde uygulayan BUSKİ, vatandaşlara sürekli ve yeterli su temini sağlamaktadır’ dedi.

Konuk heyet, GÜLENÇ'İ ziyaretinin ardından BUSKİ SCADA Birimi ile Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde, HES ve GES Santrallerinde ve Çamur Yakma Tesisi'nde, incelemelerde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ