E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi Gemlik Körfezine hayat verecek

Buski Genel Müdürlüğü

Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arındırılması hedefiyle Kurşunlu'da inşa edilen Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete alındı.

Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi Gemlik Körfezine hayat verecek


Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arındırılması hedefiyle Kurşunlu'da inşa edilen Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete alındı.
Gemlik Körfezi'nde yer alan Kurşunlu, Kumsaz, Gençali, Gemsaz ve çevre yerleşim alanlarından kaynaklanan atıksuların arıtılması ve Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arındırılması hedefiyle projelendirilen dört arıtma tesisinden biri olan Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete alındı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yol göstericiliğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen önemli proje hakkında bilgiler verdi.
''Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi, ilk olarak fiziksel sonrasında da ileri biyolojik artıma sağlamaktadır. Avrupa Birliği Standartlarında çıkış suyu kalitesi sağlayan, ultraviyole dezenfeksiyon sistemine sahip şekilde dizayn edilmiş olan tesis, arıtılmış çıkış suyu 728 metre uzunluğunda yaklaşık eksi 40 metre derinlikte, 630 milimetre çaplı HDPE borularla deniz deşarjı hattı marifetiyle, Marmara Denizine deşarj edilecektir.''


Dört önemli Arıtma Tesisi'nden biri
BUSKİ Genel Müdürlüğü Bursa'nın daha yaşanılabilir bir kent olması yolunda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonuyla Bursa merkez ve İlçeleri olmak üzere projelerini her alanda sürdürüyor.


Bu kapsamda ,Gemlik Körfezi'ne hayat vermek adına projelendirilen ,dört Atıksu Arıtma Tesisi'nden biri olan Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi'ni faaliyete aldıklarını ifade eden Gülenç,'' Gemlik Körfezi’nde yer alan Kurşunlu, Kumsaz, Gençali, Gemsaz ve çevre yerleşim alanlarından kaynaklanan atıksuları arıtarak 40 bin kişiye hizmet vermeyi planlıyoruz'' diye konuştu.


Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi’ni günlük 7250 metreküplük arıtma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Gülenç, '' Bu proje kapsamında 22 milyon TL'lik yatırımla Kurşunlu Atıksu Arıtma Tesisi'ni halkımızın hizmetine sunduk'' dedi.


Öte yandan Küçükkumla Atıksu Arıtma Tesisi'nin bittiğini, Mudanya Atıksu Arıtma Tesisine su almaya başlandığını, Gemlik Atıksu Arıtma Tesisi'nin de inşaat halinde olduğunu vurgulayan Gülenç,'' Söz konusu arıtma tesislerinin de devreye alınmasıyla Gemlik Körfezi'nin tam anlamıyla kirlilikten arınmış olacağını ifade etti.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BUSKİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ