E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Mudanya sahilleri daha temiz olacak

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı ve çevre yatırımları bütün hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Mudanya sahillerinin daha temiz olmasını ve güven içerisinde denize girilebilmesini sağlamayı hedefleyen Mudanya Atıksu Arıtma Tesisi, faaliyete geçmek için gün sayıyor.

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı geleceğe taşımaya aday yatırımları bütün hızıyla devam ediyor.

Bursa’nın aynı zamanda “deniz şehri” olduğu gerçeğinden hareketle, Mudanya sahillerindeki biyolojik yaşamın çeşitliliği ve devamı ile vatandaşların güven içerisinde denize girebilmelerini hedefleyen Mudanya Atıksu Arıtma Tesisi, Ağustos 2018’de hizmete girmeye hazırlanıyor.

Tesisin 16 milyon 576 bin TL’lik yatırım büyüklüğüne sahip olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, tesiste günlük 21 bin 850 metreküplük atık suyun arındırılacağını vurguladı.

Deneme çalışmalarının başladığı tesisin tam anlamıyla ağustos sonunda hizmete gireceğini ifade eden Başkan AKTAŞ, “Tesis ilk olarak fiziksel sonrasında ileri biyolojik arıtma ve Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu kalitesi sağlayan ultraviyole dezenfeksiyon sistemini kapsayacak şekilde dizayn edilmiştir. Kapasite artışına yönelik tasarlanan tesis, Mudanya sahillerinin daha temiz olmasını ve vatandaşlarımızın güven içerisinde denize girebilmelerini sağlayacaktır.” diye konuştu.

BUSKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla, altyapı ve çevre yatırımlarına bütün hızlarıyla devam ettiklerine işaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, sağlıklı üstyapıların ancak sağlıklı altyapı ağı üzerine inşa edilebileceğini de sözlerine ekledi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ