E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Mustafakemalpaşa’nın altyapı ihtiyaçları IPA fonlarıyla karşılanacak

Buski Genel Müdürlüğü

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi KURTULAN ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’yı ziyaret etti. Ziyarette, Mustafakemalpaşa’nın altyapı ihtiyaçlarının, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) fonlarıyla finanse edilmesine ilişkin durum değerlendirilmesinde bulunuldu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi KURTULAN ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’yı ziyaret etti.

Ziyarette, Mustafakemalpaşa’nın altyapı ihtiyaçlarının, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) fonlarıyla finanse edilmesine ilişkin durum değerlendirilmesinde bulunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda, müşavir firma Grontmij A/S tarafından hazırlanan “Mustafakemalpaşa Master Planı”, BUSKİ’nin ilgili daire başkanlıklarının görüşleri dikkate alınarak hazırlandı.

Mustafakemalpaşa’da tespit edilen altyapı ihtiyaçlarının yerinde görülmesi adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları, AB Delegasyonu üyeleri, müşavir firma Grontmij A/S personeli ile BUSKİ yetkililerinin 3-4 Aralık tarihlerinde Mustafakemalpaşa’ya saha ziyaretinde bulunduklarını hatırlatan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, ihtiyaçların belirlenerek, BUSKİ’nin halihazırda devam eden planlama ve yatırımlarına entegre edilebilmesiyle ilgili durum değerlendirmesinde bulunduklarını vurguladı.

İçme suyu arıtma tesisleri, isale ve şebeke hatlarının rehabilitasyonu, yeni su depolarının inşaatı, atık su toplama şebekesi ve atık su terfi merkezlerinin yenilenmesi ile atık su arıtma tesisi, Mustafakemalpaşa’nın bugünden geleceğe ivedilikle çözümlenmesi gereken altyapı ihtiyaçlarını oluşturuyor.

Toplantıda, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’nın yanı sıra; Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, Talat ÖZEN, Plan Yatırım Dairesi Başkanı Necat YARDIMCI ile BUSKİ Su Arıtma ve İşletme Dairesi Başkanı Devrim İZGİ de hazır bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ