E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Müşteriye Hizmette Temel İlkeler

Buski Genel Müdürlüğü

Sağlıklı ve kesintisiz su temini ile sorunsuz altyapı hizmetlerinde örnek performans gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kurum içi personel eğitimine de büyük önem veriyor.

Kamu kurumu olmanın verdiği sosyal sorumluluk bilinciyle hizmetin en iyisini sunmanın gayretinde olan BUSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet verdiği abonelerine yönelik geliştirebileceği en etkin iletişim dili ve kurum memnuniyeti sağlamaya dönük uygulayabileceği yöntemlerin neler olabileceğine ilişkin eğitim semineri düzenledi.

BUSKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen seminerde konuşan Faveo Eğitim Danışmanlık ve İstihdam Hizmetleri Eğitmeni Kamuran DİNÇSOY, gerek kamu kurumu gerekse özel şirketlerin kapısından içeri giren herkesin “müşteri” tanımlamasıyla nitelendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kurum çalışanlarının, müşteriye hizmet verirken kurumu temsil etme gibi çok önemli bir misyon üstlendiklerini dile getiren DİNÇSOY, “Müşteriye iyi hizmet koşulları belirlenmeden, müşteriyle sağlıklı iletişime geçmek mümkün değildir. Hizmet anlayışı, hizmetin temel özellikleri ve müşteri beklentilerinin nelerden oluştuğu gibi kriterlerin tespiti yapılmadan, iyi bir hizmet performansı yakalamak da imkansızdır. Bu nedenle kurum çalışanları, hizmet vermekle mükellef oldukları müşterilerine karşı empati geliştirmeli, kurumu en iyi şekilde temsil edebilmenin özellikleriyle donanmalı ve güler yüzlü yaklaşımlarda bulunmalıdırlar.” diye konuştu.

Kurum çalışanlarının, müşterilerine karşı en özenli biçimde davranmaları gerektiğine işaret eden DİNÇSOY, özensiz gösterilebilecek her davranışın kurumların imajına olumsuz yansıyacağını da sözlerine ekledi.

4-5 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenen seminere büyük ilgi gösteren BUSKİ personeli, kurum içi eğitimlerin önemine işaret ederek, eğitimler zincirinin, hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sağladığını vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ