E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Nilüfer Çayı ve Gemlik Körfezi kirlilikten arınıyor

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Nilüfer Çayı ve Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arındırılması ile atık sulardan kaynaklanabilecek çevre ve insan sağlığını tehdit eden unsurların bertarafına yönelik yapımını gerçekleştirdiği 8 atık su arıtma tesisi ile 4 bölgesel atık su arıtma tesisini, 2018 Şubat’ında hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “yaşanılmasından mutluluk duyulan sağlıklı şehir Bursa” hedefinde Bursa’nın geleceğine damgasını vurmaya aday yatırımlarına imza atan BUSKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşık 250 milyonTL’lik yatırımla 8 atık su arıtma tesisi ile 4 bölgesel atık su arıtma tesisini hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Şubat 2018 itibarıyla hizmet vermeye başlayacak Kumla, Gemlik, Kurşunlu, Mudanya, Akçalar Nilüfer ve Mustafakemalpaşa’daki iki atık su arıtma tesisi ile büyük bir çevre yatırımına imza atacaklarını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, aynı süreçte Harmancık Karaca, Keles Davutlar, Karacabey Ovaesen ve Mudanya Çayönü bölgesel atık su arıtma tesislerini de hizmete sunacaklarını vurguladı.

Gerçekleştirilecek yatırımlarla Nilüfer Çayı ve Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arındırılacağına işaret eden ÇETİNAVCI, atık sulardan kaynaklanabilecek çevre ve insan sağlığını tehdit eden unsurların da bertarafını sağlayacaklarını sözlerine ekledi. (22.11.2017)

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ