E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Obezite Hastalıkları Tetikliyor

Buski Genel Müdürlüğü

Gerçekleştirdiği yatırımlarla Bursalılara sağlıklı, kaliteli, kesintisiz su temininde bulunan ve yine “temiz bir çevre” ilkesinden hareketle

Gerçekleştirdiği yatırımlarla Bursalılara sağlıklı, kaliteli, kesintisiz su temininde bulunan ve yine “temiz bir çevre” ilkesinden hareketle ortaya koyduğu birbirinden önemli altyapı projeleriyle Bursa’nın en önde gelen hizmet kurumu olan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, çalışanlarının sağlıklarını dikkate alan etkinlikleriyle de “önce insan” anlayışına örnek oluşturabilecek sosyal projeleriyle dikkat çekiyor.

Bunun son örneğini BUSKİ Konferans Salonu’nda düzenlenen “obezitenin tedavisi ve tedavi yöntemleri” konulu konferansla veren BUSKİ Genel Müdürlüğü, günümüzün en önde gelen sağlık sorunlarından “obezite”yi mercek altına aldı.

BUSKİ İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Rommer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Diyetisyeni Gözde ALP, yaşanan sağlık sorunlarının önemli ölçüde aşırı kilodan kaynaklandığını belirtti.

Aşırı kilonun neden olduğu obezitenin yaş, cinsiyet, genetiksel faktörler, beslenme bozuklukları, fiziksel aktivite bozukluğu gibi unsurlardan kaynaklandığına işaret eden ALP, “Hareketsiz yaşam tarzı ve yanlış besin seçimleri fazla kilo olarak bizlere geri dönmektedir. Fazla kilolu olmak fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden sağlığımızı olumsuz etkilemekte, birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı obezite tedavi edilmesi gereken önemli bir hastalıktır. En etkili tedavi yöntemi ise diyet ve aktif yaşamı içeren davranış değişikliği tedavisidir. Diyet, aç kalmak ve sevdiğimiz besinleri yememek değil, sağlıklı beslenmeyi içeren bir yaşam tarzıdır” diye konuştu.

Obeziteyi mağlup etmenin anahtarı

Obeziteden kurtulmak için yeterli ve dengeli beslenmenin önemine işaret eden ALP, kilo vermenin “olmazsa olmaz”ları arasında sabah kahvaltısının da bulunduğunu vurguladı.

Obeziteyle mücadelede ulaşılabilir hedeflerin bulunması gerektiğini ifade eden ALP, “Yeterli ve dengeli beslenme, obeziteyi mağlup etmenin anahtarıdır. Öğün atlanılmaması, meyve ve sebze tüketiminin artırılması, günde en az 1.5, 2 litre su tüketilmesi, fiziksel aktiviteyi hızlandırıcı sportif faaliyetlerde bulunulması, obeziteyle mücadelenin diğer unsurlarını meydana getirmektedir” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ