E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Öfkeyle kalkıp zararla oturmayın

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlikte günümüz toplum yaşamında en çok görülen davranış biçimlerinden “öfke” kavramı, mercek altına alındı. Öfkenin doğal ve geçici bir duygu olduğuna işaret edilerek, önemli olanın, öfke duygusunun saldırgan davranışlara dönüşmemesi olduğuna dikkat çekildi.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen etkinlikte günümüz toplum yaşamında en çok görülen davranış biçimlerinden “öfke” kavramı, mercek altına alındı. Öfkenin doğal ve geçici bir duygu olduğuna işaret edilerek, önemli olanın, öfke duygusunun saldırgan davranışlara dönüşmemesi olduğuna dikkat çekildi.

Öfkenin kontrol dışı bir eylem  tarzına dönüşmesi sonucunda, geri dönülmesi imkansız pişmanlıklara neden olunabileceğine işaret eden Medicalpark Hastanesi doktorlarından Psikolog Doktor Gözde Nilüfer,  öfkenin sağlıklı aktarılabilmesi için kişinin önce kendini tanıması gerektiğini belirtti.

Öfkenin insani bir duygu olduğunu ifade eden Nilüfer, “Yetersizlik, acizlik, kıskançlık, korku, endişe, yalnızlık, itilmişlik ve de anlaşılamamak öfkeyi ortaya çıkaran duygulardır. Öfkenin kaynağı olan bu duygular paylaşılabildiği sürece aktarımı daha olumlu olacaktır. Ne istediğini bilen, duygularını tanıyan ve düşüncelerini tespit eden insan, hislerini de doğru bir şekilde ifade eder” diye konuştu.

Öfkeli insanın olayları istemeden de olsa abartılı ve çarpıtılmış olarak algılayacağını vurgulayan Nilüfer, öfkenin kontrolden çıkması durumunda haklı olunan mevzularda bile haksız duruma düşülebileceğini de sözlerine ekledi.

BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat ÖZEN, konferansın bitiminde konuk konuşmacıya teşekkür plaketi takdim etti. (23.12.2016)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ