E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Olağanüstü Durumlara Acil Önlem Hazırlığı

Buski Genel Müdürlüğü

Meydana gelebilecek herhangi bir afet olayı ya da düşman taarruzu gibi olağanüstü durumlarda, Sivil Savunma ile İlgili Teşkil ve Tedbirler T

Meydana gelebilecek herhangi bir afet olayı ya da düşman taarruzu gibi olağanüstü durumlarda, Sivil Savunma ile İlgili Teşkil ve Tedbirler Tüzüğü gereğince yerine getirilmesi gereken Teknik Onarım Servisi’nin görev ve sorumlulukları, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda ele alındı.

BUSKİ Sivil Savunma Uzmanı Münir YILMAZ’ın sunumuyla gerçekleşen toplantıda BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, Talat ÖZEN ile Daire Başkanları hazır bulundu.

Teknik Onarım Servisi’nin, Belediyeler, BUSKİ Genel Müdürlüğü, İller Bankası, İl Özel İdaresi, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü, BURSAGAZ, Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (UEDAŞ), Bursa Valiliği’nin uygun göreceği diğer ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluştuğunu belirten YILMAZ, “Bu idarelere ait barıştaki mevcut onarım teşkilatı, olağanüstü hal ve sefer ihtiyacına göre lüzumu kadar sivil savunma mükellefi ile kuvvetlendirilerek, ihtiyaç duyulacak araç ve gereçleri sağlamak suretiyle genişletilir ve desteklenir. Bu maksatla, il içindeki adı geçen tesislere ait bütün onarım malzemelerinden yeteri kadarı, olağanüstü hal ve sefer ihtiyacı için ilgili idarelerce tedarik ve depo edilir” diye konuştu.

Sunumun, olağanüstü durumlarda acil önlem hazırlıklarının önemini ortaya koyduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, “Meydana gelebilecek herhangi bir afet olayında, hızlı ve ihtiyaç odaklı yardım faaliyeti, organizasyonun sorunsuz yürütülmesindeki ilk şartı oluşturmaktadır. Bursa genelinde çadır kent alanı olarak kullanılacak yerlerin altyapı durumları ile acil kurtarma ve yardım ekiplerinin su-kanalizasyon hizmetlerini süratle yerine getirmeleri, yaşanabilecek salgın hastalıkların önüne geçilmesinde önemli bir işlevi yerine getirecektir” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BASIN VE
HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ