E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Önce insan önce iş güvenliği

Buski Genel Müdürlüğü

Gerçekleştirdiği yatırımlarla, sağlıklı içme suyu temini ile sorunsuz altyapı ağının oluşturulmasında örnek bir çalışma sergileyen Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, “önce insan” ilkesinden hareketle, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda da önemli projelere imza atıyor.

Gerçekleştirdiği yatırımlarla, sağlıklı içme suyu temini ile sorunsuz altyapı ağının oluşturulmasında örnek bir çalışma sergileyen Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, “önce insan” ilkesinden hareketle, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda da önemli projelere imza atıyor.

Bu kapsamda, çalışanlarına periyodik olarak uygulamalı iş güvenliği eğitimleri veren BUSKİ,  “iş güvenliği kültürü” oluşturmaya yönelik çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

2015 bütçesinde iş sağlığı ve güvenliğine ciddi bir ödenek ayırdıklarını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, “Çalışanlarımızın iş güvenlikleri ve sağlıkları, bizim için her şeyden önce gelmektedir. Yönetim felsefemizi, ‘önce insan’ anlayışı doğrultusunda belirledik. Bu bağlamda, çalışanlarımızın iş başı yaptıkları saatten, mesailerinin biteceği son dakikaya kadar geçecek zaman dilimindeki iş güvenliklerinin en üst düzeyde sağlanması hususunda son derece duyarlıyız.” diye konuştu.

Bulundukları risk analizi eğitimleri ile çalışanlarının kişisel koruyu donanımlarını temin ettiklerini dile getiren ÇETİNAVCI; maske, baret, eldiven, çizme, yağmurluk gibi 22 kalemden oluşan iş güvenliği malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti.

İş güvenliğini sağlamaya yönelik iş kıyafetleri ve malzemelerini, teknolojinin en son ürünü uluslar arası standartlara haiz ürünler arasından seçtiklerini vurgulayan ÇETİNAVCI, “Değerli hemşehrilerimize hizmetin en iyisini sunabilmek için canla başla çalışan personelimizin iş güvenliğini en üst düzeyde sağlayabilmek için hiçbir fedakarlık ve masraftan kaçınmadık. İş kıyafetlerinde trafik kazalarının önlenmesine yönelik reflektif bantlar, su geçirmez dupont kordura kumaşlar ile dizlikler, dış etkenlerden gelebilecek tehditlere karşı ciddi anlamda koruyucu unsur oluşturuyorlar. Yine; çalışılan alanın özelliklerine göre tasarlanmış yüksek mukavemetli iş eldivenleri, baretler, sahadaki çalışma esnasında personelimize araç çarpmalarını önlemeyi amaçlayan reflektif ikaz yelekleri, gürültülü çalışılan yerlerde gürültü önleyici kulaklıklar, koruyucu burunlu çizmeler, kasık çizmeleri ile tulum göğüs çizmeleri çalışanlarımızın iş güvenliklerinin sağlanması doğrultusunda temin edilerek, dağıtımları gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte kışlık iş kıyafeti parke, bot iş ayakkabısı, su geçirmez termal çorap, bere, eldiven, yağmurluk gibi iş güvenliği malzemelerinin temini konusunda da girişimlerimiz devam etmektedir.” dedi.

İş güvenliğindeki hedeflerinin “sıfır iş kazası” olduğunu belirten ÇETİNAVCI, iş güvenliği kurallarına uyma noktasında çalışanlarına da büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ