E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Orhangazi'ye su deposu

Buski Genel Müdürlüğü

Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininde örnek projelere imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün, Orhangazi'de yapımını başlattığı 7 bin 500 metreküp hacmindeki su deposunun çalışmaları devam ediyor.

Suyu kaynağından başlayarak tüketiciye ulaştırıncaya kadar geçen süreçte temiz ve kaliteli olmasını hedeflediklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, bu doğrultuda sağlıklı ve nitelikli içme suyu hatları kadar su depolarının yapımına da büyük önem verdiklerini vurguladı.

Bu bağlamda, Orhangazi’de 1 milyon 800 bin TL’lik yatırımla ‘Nadır Su Deposu’nu hizmete sunmaya hazırlandıklarını ifade eden Başkan AKTAŞ, “7 bin 500 metreküp hacmindeki su deposu aracılığıyla, Orhangazi’deki mahallelere su iletilmesini sağlamış olacağız. Amacımız, vatandaşlarımıza sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininde bulunabilmektir. İçme suyuna yaptığımız yatırımlar, havayla birlikte insan yaşamının en önemli ihtiyaç unsurlarından suyun, gelecek kuşakların kullanımını sağlamayı da hedeflemektedir. Bu aynı zamanda, yaşadığımız dünyayı torunlarımızdan ödünç almış olmamız ve onlara yaşanabilir bir dünya bırakabilmemiz adına, sahip olduğumuz sorumluluk anlayışımızın bir sonucudur.” diye konuştu.

BUSKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininde geleceğe damgasını vurmaya aday iz bırakıcı çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan AKTAŞ, bunun neticesinde Bursa’nın çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirlerin başında geldiğini de sözlerine ekledi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ