E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Orucun Ruh Ve Beden Sağlığına Faydaları

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans etkinliğinde,”orucun ruh ve beden sağlığına faydaları”

ORUCUN RUH VE BEDEN SAĞLIĞINA FAYDALARI

15.07.2014

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans etkinliğinde,”orucun ruh ve beden sağlığına faydaları” konusu ele alındı.

Bursa Müftü Yardımcısı Yusuf ÇELİK’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, bütün ibadetlerin insanı, kamil insan olma ufkuna taşımayı amaçladığına işaret edildi.

Orucun da insanı Allah’a yakınlaştıran ibadetlerin başında geldiğini belirten ÇELİK, “Oruç ibadetinin faziletleri saymakla bitirilemez. Hakkıyla tutulan oruç kişiyi Allah’a yakınlaştırır. Oruçlu insan; güzel konuşan, güzel düşünen, hayırda yarışan, yoksulun, kimsesizin, düşkünün yardımına koşan insandır. Oruçlu insan aynı zamanda, kendini her türlü fenalıktan, kötülükten, olumsuz düşünceden arındıran insandır” diye konuştu.

Orucun kişide var olan empati duygusunu daha da geliştirdiğini vurgulayan ÇELİK; açlık çeken yoksulların ve fakirlerin halini, en iyi oruçlu insanın anlayabileceğini vurguladı.

Orucun beden sağlığına da birçok yararı bulunduğunu ifade eden ÇELİK, oruçlu insanın zihninin, daha duru ve dinlenmiş olduğunu, bununla birlikte yine orucun, sindirim sistemini rahatlattığını da sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ