E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Ramazanda Sağlıklı Beslenme

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, “Ramazan ve Beslenme” konusu ele alındı.

 

21.07.2014

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, “Ramazan ve Beslenme” konusu ele alındı.

Yrd. Doç. Dr. Esin ŞEKER’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, oruç tutanların beslenmelerinde dikkat edecekleri hususlar üzerinde duruldu.

Ramazandaki 3 öğünün sahur, iftar ve iftar sonrası olarak sıralanabileceğini belirten ŞEKER, “Sahura mutlaka kalkılmalıdır. Sahurun atlanılması açlık süresini uzatır, metabolizmayı yavaşlatır, kan şekerini ve vücut direncini düşürür, kilo artışına neden olur. Sahurda protein içeren besinler tüketilmelidir. Bununla beraber sebze tüketilmesinde de fayda bulunmakta. Sebze yemekleri uzun sürede sindirildiği için tokluk hissi verir. Şekerli yiyecekler kan şekerini hızla yükselteceğinden açlığa neden olur. Bu nedenle tatlı ve şekerlemelerden uzak durulmalıdır” diye konuştu.

İftar sofrasında mutlaka bir çorba çeşidinin bulunması gerektiğine işaret eden ŞEKER, ana yemeğin ise az miktarda tüketilmesinin yararlı olacağını vurguladı.

İftarda ve iftar sonrasında bol sıvı tüketilmesinin önemine dikkat çeken ŞEKER, “Gazlı içeceklerden uzak durulmalı. Yoğurt, ayran veya cacık tüketimine ağırlık verilmeli. Yemek yerken acele edilmemeli. Bu, midede şişkinliğe neden olur. Bir de iftardan yaklaşık 2 saat sonra hafif tempolu yürüyüşlere yer verilmeli” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ