E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Resmi yazışmalarda uyulacak usul ve esaslar

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen eğitim programında, resmi yazışmalarda uyulacak usul ve esaslara ilişkin eğitim semineri verildi.

BUSKİ İnsan Kaynakları Şube Müdürü Tülay ATALAY’ın konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerinde, gerek kurum içi gerekse kurumlar arasında gerçekleştirilecek yazışmalarda izlenecek esaslar, ayrıntılarıyla dile getirildi.

Resmi yazışmalarda belirlenecek tep tiplilik esasının, kamu kurumları arasındaki yazı trafiğinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde sürdürülmesini sağlayacağını belirten ATALAY, “Bu amaçla oluşturulan standart dosya planı, kurum ve kuruluşların işlemleri sonucunda teşekkül eden belgelerin, sistemli olarak dosyalanmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca elektronik ortamda veya evrak düzeninde oluşturulan belgelerin dosyalanmasında genel bir yöntem belirlendiğini vurgulayan ATALAY, ihtiyaç halinde bu belgelere kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlamak amacıyla Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda "Standart Dosya Planı" çalışmaları başlatılmıştır. (03.01.2018)

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ