E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Sivil savunma amirlerine "Temel Afet Bilinci Eğitimi"

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi’nce düzenlenen etkinlikte, 17 şube müdürlüğünde görevlendirilen sivil savunma amirlerine "Temel Afet Bilinci Eğitimi" verildi. Etkinlikte, doğal afetlere ve büyük yangınlara karşı can ve mal kaybının en aza indirilmesi ile düşman saldırılarına karşı her türlü koruyucu tedbirin sivil savunmanın konusu olduğuna işaret edildi.

BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün 17 ilçe şube müdürlüğünde görevlendirilen sivil savunma amirlerinin katıldığı eğitim etkinliğinde konuşan BUSKİ Sivil Savunma Uzmanı Münir YILMAZ, BUSKİ’nin bütün birimlerine, sivil savunma kavramı içerisinde yer alan konularda eğitimler düzenlediklerini vurguladı.

Sivil savunma faaliyetleri kapsamında yangın tatbikatları düzenlediklerine işaret eden YILMAZ, “İlçe şube müdürlüklerimiz başta olmak üzere BUSKİ çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiğimiz yangın tatbikatları ile yangına karşı alınacak tedbirler ve yangına bilinçli müdahale konusunda uygulamalı eğitimler düzenledik. Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin meydana getireceği tehlikelere karşı alınacak önlemleri ve yapılacak çalışmaları dile getiren etkinlikler gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Sivil savunma faaliyetlerinde halkın bilinç düzeyinin önemine dikkat çeken YILMAZ, sivil savunmanın halkla birlikte gerçekleştirilmesi durumunda amacına ulaşacağını da sözlerine ekledi. (02.11.2017)

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ