E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Su Havzalarına Etkin Koruma

Buski Genel Müdürlüğü

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ülke genelindeki su havzalarında canlı hayatının ve su kaynaklarının korunmasına yönelik neler yapılabilece

SU HAVZALARINA ETKİN KORUMA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ülke genelindeki su havzalarında canlı hayatının ve su kaynaklarının korunmasına yönelik neler yapılabileceğine ilişkin başlattığı değerlendirme toplantılarının ilki, 18 Aralık’ta Sakarya’da yapıldı.

Sakarya Nehri Havzası sınırları içerisinde yer alan illerin Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlükleri, Orman Bölge Müdürlükleri, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri, Halk Sağlığı İl Müdürlükleri ile aynı illerin diğer mülki amirliklerini temsilen katılımcıların yer aldığı toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ile BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör GÜLENÇ de hazır bulundu.

Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Sakarya Havzası sınırlarında yer alan illerin içme ve kullanma su kaynaklarının korunması ile geliştirilmesine yönelik belirlenecek ortak stratejiler üzerinde duruldu.

Bursa’nın İnegöl ve Yenişehir ilçelerinin de Sakarya Havzası’nın sınırları içerisinde yer aldığını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, uygulama ile su havzalarının etkin korumasının hedeflendiğini vurguladı.

Su havzalarında meydana gelebilecek çevre kirliliği ile mücadelede uygulanabilecek topyekun önlemlerin hayata geçirilebilmesi sayesinde sorunlara köklü çözümler üretilebileceğine işaret eden ÇETİNAVCI, uygulamanın aynı zamanda içme ve kullanma suyu kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların takibine de hız kazandıracağını sözlerine ekledi.

Uygulama kapsamında, Susurluk Havzası sınırlarında kalan illerin katılımlarıyla gerçekleştirilecek toplantıların ikincisi, 21 Ocak 2014 tarihinde Bursa Valisi Münir KARALOĞLU’nun başkanlığında Bursa’da yapılacak.

Sakarya Havzası

Drenaj alanı, toplam 58.160 kilometrekare olan Sakarya Havzası, Türkiye yüzölçümünün yaklaşık yüzde 7.5’ini meydana getiriyor. Havza’ya, her yıl, ortalama olarak 31.057 milyar metreküp yağış düşüyor. Temel akarsuyu Sakarya Nehri olan Havza’nın başlıca akarsuları Bayat, Porsuk, Ankara, Kirmir, Aladağ, Ova ve Göyrün çayları ile Çark, Sarı, Çandıraz ve Gök derelerinden meydana geliyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ