E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Su Sıkıntımız Bulunmuyor

Buski Genel Müdürlüğü

Kış mevsiminin kurak geçiyor olması, içme suyu barajlarındaki doluluk oranlarını da tartışmaya açtı. Konu ile ilgili katıldığı bir televizyo

SU SIKINTIMIZ BULUNMUYOR

Kış mevsiminin kurak geçiyor olması, içme suyu barajlarındaki doluluk oranlarını da tartışmaya açtı. Konu ile ilgili katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Bursa’daki barajlara hiç su girişi olmaması durumunda bile mayıs ayı sonuna kadar su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.

Bursa’daki içme suyu ihtiyacının yüzde 90 oranında Doğancı ve Nilüfer barajları ile yüzde 10 oranında da Uludağ’ın kuzey yamaçlarındaki 145 adetten oluşan pınar kaynaklarından sağlandığına işaret eden ÇETİNAVCI, “Doğancı Barajı bugün için yüzde 25.54, Nilüfer Barajı ise yüzde 63’lük doluluk oranlarına sahip. Bir başka deyişle bu doluluk oranıyla Doğancı Barajı’nda 8 milyon 320 bin metreküp, Nilüfer Barajı’nda da 22 milyon metreküplük su rezervi bulunuyor. Bursa’nın günlük tüketim miktarı göz önüne alındığında, barajlara hiç su girişi olmaması durumunda bile mayıs ayı sonlarına kadar su sıkıntısı yaşanmayacağını söyleyebilirim.” diye konuştu.

2007’de yaşanan aşırı kuraklıkta bile Bursa’nın susuz kalmadığını vurgulayan ÇETİNAVCI, Bursa’nın 200 milyon metreküplük yer altı suyu rezervi bulunduğunu hatırlattı.

Beklenmedik olağanüstü durumlarda BUSKİ’nin B ve C planlarının bulunduğunu vurgulayan ÇETİNAVCI, böylesi durumlarda yer altı sularını Bursalıların kullanımına sunmaya hazır 120 adet kuyunun hazır bekletildiğini ifade etti.

Bugün için endişeye sebebiyet verecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren ÇETİNAVCI, B planını devreye almaya ihtiyaç bulunmadığını da sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ