E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Su şişeleme fabrikasının temeli atıldı

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla yatırımı BUSKİ Genel Müdürlüğü’nce gerekleştirilen su şişeleme fabrikasının temeli atıldı. Kestel’in Gözede mevkiinde inşa edilecek tesis, 16 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Eylül 2017 sonunda bitirilmesi hedeflenen tesis, 80 milyon TL’lik yatırım büyüklüğüne sahip bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla yatırımı BUSKİ Genel Müdürlüğü’nce gerekleştirilen su şişeleme fabrikasının temeli atıldı. Kestel’in Gözede mevkiinde inşa edilecek tesis, 16 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Eylül 2017 sonunda bitirilmesi hedeflenen tesis, 80 milyon TL’lik yatırım büyüklüğüne sahip bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU, İçişleri eski Bakanı Efkan ALA, Vali İzzettin KÜÇÜK, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa IŞIK, AK Parti İl Başkanı Cemalettin TORUN, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, BUSKİ Genel Müdür Yardımcıları Güngör GÜLENÇ, Talat ÖZEN, BUSKİ daire başkanları, şube müdürleri, Büyükşehir ve BUSKİ çalışanları ile kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Uludağ’dan gelen pınar sularının kent ekonomisine kazandırılmasını hedeflediklerini belirtti.

BUSKİ aracılığıyla gerçekleştirdikleri yatırımın 80 milyon TL’lik büyüklüğe sahip olduğunu vurgulayan ALTEPE, “61 bin metrekarelik saha büyüklüğü, 16 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan tesisimiz, günde 80 TIR üretim kapasitesine sahip bulunuyor.  Büyüyen şehirlerle güçlü Türkiye hedefine doğru adım adım ilerliyoruz. Sadece merkezi idareden gelen bütçe ile bu dev hizmetlerin hayata geçirilmesi mümkün değil. Bu nedenle belediye gelirlerinin artırılması amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, hibe ve fonların doğru kullanımı, teleferikte olduğu gibi yap-işlet-devret modeli yatırımlar ile Bursa’ya örnek tesisler kazandırdık. Uludağ’ın pınarlarından sağlanan su bugüne kadar özel firmalar tarafından Türkiye ve Avrupa’ya pazarlanıyordu. Bursa’da ortaya çıkan rantın tamamının Bursa için kullanılması hedefiyle bugün de önemli bir adım atıyoruz.” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU da suyun rahmet, bereket, şifa ve sağlık olduğunu, suyu getiren ellerin hayırlı eller olduğunu belirterek, bu hayırlı işi hayata geçiren Başkan ALTEPE ve ekibini kutladı. Bursa’nın modern, vizyonu olan ve Türkiye ekonomisi için de lokomotif bir kent olduğunun altını çizen MÜEZZİNOĞLU, “Bursa tarihiyle, doğasıyla, yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla da önemli bir merkez. Şimdi de su kaynaklarıyla var olduğunu göstermesi Türkiye açısından önemli bir zenginlik olacak” dedi.

Konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma da değinen Bakan MÜEZZİNOĞLU, yönetim anlayışından kaynaklanan sıkıntıların neden olduğu zorluklar nedeniyle muasır medeniyetler seviyesi yarışında Türkiye’nin geride kaldığını vurguladı. Türkiye’nin millet idaresinin merkez olduğu, millet adına güçlü bir sistemle muasır medeniyetler hedefine daha güçlü yürüyeceğini ifade etti.

Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR da Kestel’de 3 dönemdir belediye başkanı olduğunu ve bölgeye bir su fabrikasını kurmanın içinde bir uhde olarak kaldığını belirterek, “Çünkü Kestel’de 5 tane özel şahıslara ait su fabrikası var. Kamu olarak neden bir su fabrikamız yok diyorduk. Bu hayalimizi gerçekleştiren ve istihdam açısından da bölgeye değer katacağına inandığım bu tesisleri ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, katılımcılar tarafından tesisin temeli atıldı. (27.03.2017)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ