E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Sulu tarımla yüksek verim rekoltesi elde edilecek

Buski Genel Müdürlüğü

“Merkezde ne varsa kırsalda da o olacak” hedefiyle çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, yapımı BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan İnegöl’ün Yenice ve Süle mahallelerindeki sulama göletlerinin temeli, düzenlenen törenlerle atıldı.

“Merkezde ne varsa kırsalda da o olacak” hedefiyle çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, üretici köylülerin yüzünü güldürecek hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda, yapımı BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan İnegöl’ün Yenice ve Süle mahallelerindeki sulama göletlerinin temeli, düzenlenen törenlerle atıldı.

Bursa’nın belediyecilik hizmetinde örnek alınan bir konuma ulaştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, yeni dönemdeki hizmet felsefelerini, “Bursa merkezde ne varsa, kırsalda da o olacak” hedefi doğrultusunda belirlediklerini vurguladı.

Yenişehir ve İznik’teki çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere temellerini attıkları sulama göletlerinin ardından, İnegöl’ün Yenice ve Süle mahallelerindeki çiftçilerin sulama ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gölet inşaatlarına da “start” verdiklerini belirten ALTEPE, “Gece, gündüz demeden yollardayız. Geçen yıl yürürlüğe giren, Bütün Şehir Yasası kapsamında, Bursa’nın tamamına hizmet ulaştırmakla mükellef hale geldik. Mükellefiyetimizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayretindeyiz. Kırsal mahallelere gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle, bizden istenilen hizmetlerin listesini belirliyoruz.  Bursa bilinen pek çok vasfının yanı sıra, aynı zamanda tarım şehri. Bu kapsamda, kırsaldaki üreticilerimizden yoğun biçimde sulama göleti talepleri almaktayız. Bize iletilen sulama göleti taleplerini, BUSKİ Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla, en kısa zamanda hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Göletlerin hizmete geçmesiyle, sulu tarımın önünün de açılacağını ifade eden ALTEPE, yıllık rekoltenin, bugünküne oranla, 5 katına çıkmasının beklendiğine işaret etti.

Temel atma törenlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE’nin yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin ŞAHİN, İnegöl Belediye Başkanı Ali Nur AKTAŞ, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, BUSKİ daire başkanları, şube müdürleri ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Göletlerin teknik özellikleri

İnegöl Yenice Mahallesi sulama göletinin inşaatı 1983 yılında tamamlanmış olup, kapalı sisteme geçiş projesi uygulanacak.

Proje kapsamında, 220 hektarlık alan sulamaya açılacak. Gölet, yıllık 600 bin metreküplük depolama hacmine sahip bulunuyor.

23.50 metrelik maksimum bent yüksekliği bulunan göletin faydalı depolama hacmi ise yıllık 551 bin 993 metreküp.

Proje, toplam 549 bin TL’lik yatırım büyüklüğüne sahip bulunuyor.

251 bin TL’lik yatırım bedelli Süle Sulama Tesisi projesi ise hayata geçtiğinde, 820 dekarlık alanın sulama ihtiyacını karşılayacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ