E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Suyun Nabzını Tutan Doğa Yürüyüşü

Buski Genel Müdürlüğü

Canlı hayatının devamlılığında “olmazsa olmaz” önemdeki su; nüfus artışı, düzensiz ve çarpık şehirleşme, plansız sanayileşme gibi etkenler n

 

Canlı hayatının devamlılığında “olmazsa olmaz” önemdeki su; nüfus artışı, düzensiz ve çarpık şehirleşme, plansız sanayileşme gibi etkenler nedeniyle, her geçen gün değeri daha da artan bir öneme sahip bulunuyor.

Kaliteli ve kesintisiz suyun Bursa’daki adresi Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, yeryüzündeki kullanılabilir su miktarının son derece sınırlı oluşu gerçeğinden hareketle, suyun tasarruflu kullanımına işaret eden etkinlikleriyle dikkat çekiyor.

Katıldığı televizyon programları ve gazetecilerin yönelttiği sorular vesilesiyle suyun tasarruflu kullanımının önemine her fırsatta işaret eden Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, bir grup çevre dostu ile bir süredir sürdürdüğü doğa yürüyüşleri vesilesiyle de bu konuya dikkat çekiyor.

Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal DURAK, Prof. Dr. Ahmet ESMER, Hakim Ahmet ALKAN, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İlyas BULUT ve BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat ÖZEN ile birlikte hafta sonları doğa yürüyüşüne çıkan ÇETİNAVCI, sportif faaliyetin yanı sıra, yürüyüş güzergahındaki su kaynaklarını da yerinde inceleme fırsatı bulduğunu vurguladı.

Bursa’nın su ihtiyacını yüzde 90’lar mertebesinde Doğancı ve Nilüfer barajlarından sağladığına işaret eden ÇETİNAVCI, yüzde 10’luk dilimin de pınar kaynaklarından temin edildiğini vurguladı.

Pınar kaynaklarının korunmasının önemine dikkat çeken ÇETİNAVCI, “Bursa’nın genel su potansiyeli içerisinde hiç de hafife alınamayacak bir varlığı temsil eden pınar kaynaklarının korunarak gelecek nesillere emanet edilmesi, hem suyun tasarruflu kullanımına hem de su kaynaklarının maruz kalabileceği çevre kirliliğinden korunmasına bağlı. Çevre ve doğa aşığı bir grup duyarlı yürekle çıktığımız doğa yürüyüşleri vesilesiyle yol güzergahımızdaki pınar kaynaklarının genel durumunu da gözlemleme fırsatı buluyoruz. Türkiye su azlığı çeken bir ülke. Ancak yaşadığımız şehir Bursa, Türkiye ortalamasının üstündeki su potansiyeliyle dikkat çekiyor. Bize düşen, bunun kıymetini bilerek, su kaynaklarımızı korumaktır” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ