E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Üniversiteli gençlerden “BUSKİ” standına yoğun ilgi

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Üniversitene Hoş geldin Şöleni” Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde yapıldı. Öğrenci Topluluklarının da katılımıyla gerçekleştirilen şölen, yoğun katılıma sahne oldu.

Atık su arıtma tesislerinden elde edilen günlük 400 ton susuzlaştırılmış çamurun yakılması neticesinde elde edilen atık ısı ile elektrik enerjisinin üretildiği Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi maketinin yanı sıra,  yapılan çalışmaların tanıtıldığı broşür ve görsel materyallerin sergilendiği BUSKİ standı, büyük ilgi gördü.

Bununla birlikte şehrimize üniversite öğrenimi görmeye gelen öğrencilerimize, su fiyatının yüzde 50 indirimli uygulandığı hizmetin detayları da paylaşıldı.

Alanda kurulan öğrenci toplulukları stantlarını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin en köklü ve öğrenci sayısı itibarıyla da en büyük üniversitelerinden biri olan Uludağ Üniversitesi’nde 5.417’si yabancı uyruklu olmak üzere 71 bin öğrenci öğrenim görüyor.