E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Üretici Köylü Kadınlarla Anlamlı Buluşma

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın belediyeler, il milli eğitim müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ile 22 köy kadın derneğinin işbirliğiyle başlattığı proje kapsamında, suyun tasarruflu kullanımına ilişkin etkinlikler düzenleniyor.

Bu doğrultuda, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine suyun bilinçli kullanımıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bununla birlikte, Atlas Köy Kadınları Dayanışma Derneği de ziyaret edilerek, yaptıkları gözlemeler ve el işlemeciliğiyle ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlara, suyun tasarruflu tüketimine ilişkin sohbet toplantısı gerçekleştirildi.

2011 yılında kurulan Atlas Köy Kadınları Dayanışma Derneği, Bursa Valiliği ile Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) destekleriyle başlatılan, “Geçmişin Motifleri Gelecekle Buluşuyor” projesi kapsamında, örnek bir ekonomik kalkınma modeli oluşturuyor.

Bu doğrultuda, derneğe tahsis edilen dikiş makinelerinde dernek üyesi kadınların ilmek ilmek dokuduğu el emeği göz nuru el işlemeciliği eserleri ve konuklara ikram edilen köy kahvaltısı ile köy kadınlarının ev ekonomilerine destek olmaları sağlanıyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ