E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Yağmurlarla Gelen “Su” Bereketi

Buski Genel Müdürlüğü

Son günlerde görülen yağışlar, içme suyu barajlarındaki su seviyelerinde artışa yol açtı.


30.04.2014

Son günlerde görülen yağışlar, içme suyu barajlarındaki su seviyelerinde artışa yol açtı.

Yağışlar sonrası Doğancı Barajı’nda yüzde 23-24’ler seviyesinde olan su seviyesinin yüzde 31-32’lere, Nilüfer Barajı’nda yüzde 59’lar seviyesinde olan su seviyesinin ise yüzde 65’lere yükseldiğini belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Bursa’da herhangi bir su sıkıntısının bulunmadığını vurguladı.

İçme suyu barajlarına hiç su girişi olmaması durumunda bile aralık ayının sonuna kadar yetecek düzeyde su rezervinin bulunduğunu ifade eden ÇETİNAVCI, “Son yağışlarla birlikte Doğancı Barajı’nda yaklaşık 10 milyon metreküp, Nilüfer Barajı’nda ise 22 milyon metreküplük su rezervi bulunuyor. Her iki barajda bulunan yaklaşık 32 milyon metreküplük su rezervi, hiç yağış olmaması ya da barajlara hiç su girişi olmaması durumunda bile, aralık ayı sonuna kadar Bursa’nın su ihtiyacını karşılayacak düzeyde.” diye konuştu.

Sağlıklı ve kesintisiz su temininde Bursalıların hizmetinde olduklarını belirten ÇETİNAVCI, alanında uzman çalışanları ve son teknolojik cihazlarla donatılmış ekipmanlarıyla, olası arızaların giderilmesinde de her an göreve hazır olduklarını sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ