E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Yarının büyüklerine bilinçli su tüketimi eğitimi

Buski Genel Müdürlüğü

Gerçekleştirdiği yatırımlarla örnek projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, suyun tasarruflu kullanımına ilişkin düzenlediği eğitim seminerleriyle de dikkat çekiyor.  Bu kapsamda, BUSKİ’yi ziyaret eden Yedi Renkli Çınar Okulları 7. sınıf öğrencilerine, bilinçli su tüketimine ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Gerçekleştirdiği yatırımlarla örnek projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, suyun tasarruflu kullanımına ilişkin düzenlediği eğitim seminerleriyle de dikkat çekiyor.  Bu kapsamda, BUSKİ’yi ziyaret eden Yedi Renkli Çınar Okulları 7. sınıf öğrencilerine, çeşmeden akan suyun izlediği aşamalara ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Yedi Renkli Çınar Okulları Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü EKİM ve okul öğretmenlerinin nezaretinde öncelikle Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezen okul öğrencilerine, tesisin çalışma sistematiğine ilişkin bilgi verildi.

Bursa’nın içme suyunu karşılayan Doğancı Barajı’ndan isale hatlarıyla tesise getirilen suyun, en son teknolojik imkanlarla arıtıldığına işaret edildiği bilgilendirmede, tesisin günde 500 bin metreküplük arıtma kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekildi.

Tesis laboratuarındaki musluklardan 24 saat boyunca akmakta olan suyun haftalık, günlük ve ikişer saatte bir yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerle denetim altında tutulduğuna işaret edilerek, Bursa’nın çeşitli noktalarından her gün alınan 30 ayrı numuneyle de içme suyunun denetim altında bulundurulduğuna değinildi.

Çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği ender şehirlerin başında Bursa’nın geldiğine vurguda bulunularak, çeşme suyunun kemik gelişimini güçlendiren kalsiyum minerali bakımından zengin olması nedeniyle özellikle çocuk ve yaşlı sağlığına yararlı sonuçları bulunduğuna dikkat çekildi.

Yedi Renkli Çınar Okulları 7. sınıf öğrencilerinin BUSKİ ziyaretlerinin ikinci bölümünde, su tasarrufunun önemine ilişkin sunumda bulunuldu.

BUSKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sunumda, suyun tasarruflu kullanımının canlı yaşamı açısından içerdiği öneme işaret edildi. (07.10.2015)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ