E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Yenişehir’in altyapısına büyük yatırım

Buski Genel Müdürlüğü

Yenişehir’in altyapısına büyük yatırım gerçekleştirildi. Yatırım kapsamında ilçeye atık su arıtma tesisi kazandırılırken, 102 kilometrelik de kanalizasyon hattı kullanıma sunuldu.

Yenişehir’in altyapısına büyük yatırım gerçekleştirildi. Yatırım kapsamında ilçeye atık su arıtma tesisi kazandırılırken, 102 kilometrelik de kanalizasyon hattı kullanıma sunuldu.

Geçen yıl yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile BUSKİ’nin sorumluluk sahasına dahil olan 10 ilçeden biri konumundaki Yenişehir’in altyapısına büyük yatırım gerçekleştirildi. Yatırım kapsamında ilçeye atık su arıtma tesisi kazandırılırken, 102 kilometrelik de kanalizasyon hattı kullanıma sunuldu.

Tesislerin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, altyapı yatırımı ile günlük 10 bin metreküplük arıtma kapasiteli ileri biyolojik atık su arıtma tesisi ile 102 kilometrelik kanalizasyon hattının yapımını BUSKİ aracılığıyla gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Yatırımlarla Yenişehir’in altyapısının sağlıklı ve güvenli bir konuma getirildiğini belirten ALTEPE, “Bursa’yı her alanda marka kent yapabilme gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun için de önceliği altyapı yatırımlarına veriyoruz. ‘Sağlıklı kent Bursa’ hedefinde emin adımlarla ilerliyoruz. Geçen yıl yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile birlikte Bursa’nın tamamı büyükşehir kapsamına girmiş oldu. Görev ve sorumluluk sahamıza dahil olan 10 ilçede kelimenin tam anlamıyla yatırım hamlesi başlattık. Gerçekleştirdiği çalışmalarla örnek hizmetlere imza atan BUSKİ Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla 10 ilçenin altyapı röntgenini çektik. İlçelerimizin ihtiyaç önceliklerini belirledik. Belirlenen öncelikler doğrultusunda da altyapı çalışmalarımızı başlattık. Bugün Yenişehir’de bir atık su arıtma tesisini hizmete açıyoruz. İleri biyolojik atık su arıtma tesisi, Yenişehir’in atık su sorununa çözüm getirecek çok önemli bir yatırım. Bununla birlikte 102 kilometreden oluşan kanalizasyon hattı ile de bir başka altyapı sorununa çare getirmiş olduk” diye konuştu.

Yenişehir’deki tesislerin açılış töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE’nin yanı sıra; Bursa Milletvekili Hüseyin ŞAHİN, Bursa Vali Vekili Ahmet Hikmet ŞAHİN, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, Talat ÖZEN ile Büyükşehir ve BUSKİ bürokratları da hazır bulundu. (15.10.2015)

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ