E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

''Yerel Yönetimlerde Etik Davranış İlkeleri ve Uygulamaları'' BUSKİ'de ele alındı

Buski Genel Müdürlüğü

Sağlıklı, güvenilir içme ve kullanma suyunun teminatı BUSKİ Genel Müdürlüğü,Ekim ayında düzenlediği etkinlikler zincirinde ''Yerel Yönetimlerde Etik'' konulu eğitim semineri gerçekleştirdi.

Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetim Akademisi ve  BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe, konuşmacı olarak katılan  Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen, Etiğe İlişkin Temel Kavramlar, Yerel Yönetimlerde Etiğin Önemi, Etiğe Dayalı Yönetim Kültürü Oluşturma konuları hakkında bilgiler verdi.

Eğitime BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yedikardeş'in yanı sıra Şube Müdürleri ve Çeşitli birimlerden BUSKİ personelleri katıldı.

BUSKİ Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Doç. Dr. Şen,'' Günümüzde, toplumun her alanında olduğu gibi kamu yönetiminde de etik sorunlar yaşanmaktadır. Kamu görevlileri ve özellikle de yöneticiler, yaptıkları eylem ve işlemler ile aldıkları kararlar esnasında sıklıkla etik ikilemlerle ve çıkar çatışmalarıyla karşı karşıya kalabilmektedirler. Kamu görevlilerinin karşılaştıkları etik ikilemler, çoğu zaman, onların kişisel ve mesleki dürüstlüklerinin ve erdemlerinin denendiği durumlar haline dönüşebilmektedirler. Karşılaşılan ikilemlerin çözümünde mesleki etik ilke ve standartlar önemli bir yol gösterici olabilmektedir. Kamu hizmetleri, vatandaşların vergileriyle yerine getirilmektedir. Vergilerle finanse edilen kamu hizmetlerinin, sadece gerçekleştirilmesi ya da yerine getirilmesi yeterli değildir. Aynı zamanda hizmetlerin en düşük maliyetle, en kaliteli biçimde, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerine uygun olarak sunulması, vatandaşlar açısından önem kazanmaktadır. Bu da ancak dürüst bir yönetim anlayışı içerisinde mümkün olabilmektedir. Öte yandan etik dışı uygulamalar, aynı zamanda halkın yönetime olan güvenini de ortadan kaldırmaktadır. Demokratik yönetim, kişisel dürüstlüğe ve halkla kamu görevlileri arasındaki güvene dayalıdır. Toplum, kamu görevlilerinden, etik ilke ve standartlara duyarlı olmalarını beklemektedir. Bu eğitimde, etiğe dayalı bir yönetim kültürü oluşturulabilmesi için gerekli yasal ve kurumsal altyapı ile kamu görevlilerinin sahip olmaları gereken mesleki etik ilke ve değerlerin tanıtılması amaçlanmaktadır'' şeklinde konuştu.

Dört oturum halinde süren etkinliğin ardından, Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen'e BUSKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Yıldız ve Osman Zengin tarafından BUSKİ materyallerinden oluşan set takdim edildi. (16.10.2018)

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ