E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin kapasitesinde artış

Buski Genel Müdürlüğü

Kestel, Gürsu, Barakfakih bölgesindeki evsel ve endüstriyel nitelikli atık suların arıtıldığı Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin günlük kapasitesi, 50 bin metreküpten 150 bin metreküpe çıkarıldı.

Kestel, Gürsu, Barakfakih bölgesindeki evsel ve endüstriyel nitelikli atık suların arıtıldığı Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin günlük kapasitesi, 50 bin metreküpten 150 bin metreküpe çıkarıldı.

Tesisin kapasite artırımı töreninde konuşan Bursa Valisi Münir KARALOĞLU, gerçekleştirilen yatırımla tesisin günlük arıtma kapasitesinin 3 katına çıkarıldığını vurguladı.

Nilüfer Deresi’nin temiz akması yolunda çok önemli adım atıldığını belirten KARALOĞLU, çevre duyarlılığı konusunda toplumun bütün kesimlerine önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE de 2006’da faaliyete geçen tesisin günlük arıtma kapasitesinin 3 kat birden arttığına işaret ederek, gerçekleştirilen yatırımla bölgenin ihtiyaçlarının karşılanacağını kaydetti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim BURKAY ise 35 milyon lirayı aşan yatırım tutarıyla kapasitenin 3 kat birden artırıldığına işaret ederek, yatırımla bölgenin rahat bir nefes alacağını vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, BUSKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla projenin en büyük yürütücüsü durumunda olduğuna dikkat çeken BURKAY, yatırımın hem bölgedeki yer üstü su kaynaklarının kurulması adına hem de bölgedeki sanayinin ihtiyacı olan proses suyunun geri kazanılması adına büyük önem arz ettiğini de sözlerine ekledi.

Bursa Valisi Münir KARALOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, BTSO Başkanı İbrahim BURKAY'ın yanı sıra kalabalık davetli topluluğunun da katıldığı törende, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat ÖZEN de hazır bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ